"Jag har jobbat på Hilti i 17 år. Det beror på att det är en fantastisk arbetsplats. Jag brukar säga att arbetsuppgifter och kollegor kommer och går, men grunden i företaget består och det är just den jag trivs väldigt bra med."

Linda, Technical Engineering Manager

Innovation är vår livsnerv. Våra ingenjörer antar utmaningar varje dag för att hitta lösningar inom säkerhet och produktivitet.

Bli en del av vårt ingenjörsteam så kan hela din roll handla om att vägleda på byggplatser, utveckla programvara eller produkter i ett av våra R&D-innovationscenter. Du kanske vill specialisera dig inom mekanik, optik, kemikalier eller metaller, brandskydd, förankring, ytbehandling eller seismik. Vad ditt fält än är kommer du att spela en viktig roll för spännande projekt som ligger i teknikens framkant.

Du har säkert en gedigen ingenjörsbakgrund men vi är särskilt intresserade av din passion att lära dig mer och din förmåga att kombinera komplexa designkoncept med social kompetens.

För i slutänden är våra produker utformade för våra kunder, så personligt engagemang är väldigt viktigt för oss. 

Det handlar lika mycket om människor som teknik

Även om det krävs att våra medarbetare har en teknisk läggning, så går våra ingenjörsjobb inte bara ut på teknik. Din roll blir istället mer rådgivande, där du får det bästa av två världar: jobba med klassledande innovationer och samtidigt bygga relationer med entusiastiska kunder.

Våra ingenjörer är involverade redan på ett tidigt stadium i projektet och ser kopplingen mellan kundens behov och vår produktdesign för att sedan koppla vidare till marknadsföring och försäljning.

Många byggprojekt leder till oväntade utmaningar, där hyllprodukten inte är gjord för uppgiften. Våra fältingenjörer jobbar därför med kunderna och underleverantörerna för att hitta skräddarsydda lösningar, varpå våra R&D- och programvaruingenjörer anpassar dem med skicklighet.

På Hilti får du mycket ansvar redan på ett tidigt stadium. Och med konsekventa resultat kan du snart få börja leda ditt eget team. Du kommer hela tiden att jobba i en energisk miljö med en mängd olika talanger – alla är unika på sitt eget sätt men delar ändå samma mål att bygga en bättre framtid.

”Jag älskar att mitt jobb inte bara är tekniskt. Det innefattar planering och även att hantera människor. Kulturen är fantastisk. Den är utmanande, ja, men den är också vänlig och välkomnande. Allt handlar om teamwork och dina idéer är alltid välkomna.”

Andreas, Head of Corporate Research & Technology

Visa oss din passion för kunskap så ger vi den näring

Om vi förväntar oss att du ska komma med banbrytande innovationer är det för att vi har gett dig den allra bästa utbildningen i en miljö i världsklass. Vi ger dig all kunskapen och stödet du behöver för att du ska nå din fulla potential, med personlig coachning, vidareutbildning och personlig vägledning i din karriärutveckling.

Varje år har vi en mycket noggrann utvärderingsprocess, där vi bedömer alla i företaget med hjälp av prestations- och karriärmatchning. Så skapar vi nya möjligheter att utveckla våra medarbetare inom olika ansvarsområden, kulturer och marknadsutmaningar. Vi kan bredda din kompetens, sporra dig och öppna nya dörrar i din karriär.

Våra högpresterande medarbetare får snabbt ledande roller på Hilti, och 80 % av våra chefsjobb tillsätts internt. Det är ett bra betyg på hur mycket vi uppskattar våra medarbetare.

Olika sätt att skapa innovationer

Som medarbetare i vårt ingenjörsteam är du just det – en del av ett team. Vår ingenjörsmodell vilar på teamwork, vilket är en av faktorerna som gör jobbet så kul och givande.

Det finns tre huvudsakliga roller på ingenjörssidan. Du kan välja den roll som beskriver dig bäst: jobba som fältingenjör med kunder på stora byggplatser, jobba med forskning och utveckla innovativa produktlösningar eller utveckla programvara som gör våra kunders arbete enklare och smidigare.

Här följer en beskrivning av alla spännande roller:

Fältingenjör

 • Det här är en rådgivande roll där du jobbar på byggplatser med arkitekter och designers, byggnadsingenjörer och företagsledare.
 • Genom att vara involverad tidigt på designstadiet utvecklar du relationer genom att visa mervärdet när Hiltis lösningar tas med i utformningen – från förankring och infästningssystem till verktygen och programvaran som medföljer. 
 • Du hjälper designern att förverkliga projektet genom att översätta ritningar till bygg- och produktteamen, inklusive underleverantörer, marknadsföring och försäljning. 
 • Din roll är en av de viktigaste på Hilti där du är länken mellan design och försäljning, övergången från plan till verklighet. På vägen dit hanterar du designbehov, byggkoder och potentiella problem.  
 • Det finns ingen detaljerad arbetsbeskrivning eftersom alla stora byggprojekt har sina specifika hinder. Du har den snabbtänkta rollen, där du drivs av att hitta skräddarsydda lösningar på oväntade problem. 
 • En bakgrund som civil- eller byggnadsingenjör eller inom maskinteknik kan vara nyttigt, men även erfarenhet av arkitektonisk utformning. Vi vill framför allt att du är ivrig att lära dig nya saker och har förmåga att kombinera teknisk och social kompetens

Se våra fältingenjörsjobb

Research & Development-ingenjör

 • R&D är drivkraften i vårt företag och del av vårt DNA. Det är så vi fortsätter att skapa innovationer och slå våra konkurrenter. Därför investerar vi varje år över 6 % av vår vinst på att hitta nya lösningar inom diamantsystem, mätverktyg, brandskydd, förankring och allt annat.
 • Som R&D-ingenjör jobbar du med den senaste tekniken och har stort ansvar redan på ett tidigt stadium. 
 • Vi tror utmärkta idéer kan uppstå var som helst. Därför kommer du jobba i ett mångfacetterat R&D-team med en mix av utexaminerade, doktorander och erfarna yrkespersoner med både specialiserad och bred kompetens.
 • Om dina idéer ligger i framkant kommer vi att patentera dem noggrant så att vi kan utveckla dem till innovationer i framtiden. 
 • Du kommer att utveckla produkter under hela produktcykeln, alltid med konkreta resultat. Det ger en stark känsla av framgång och en unik insikt i hur världen är uppbyggd.
 • Det innebär även kontakt med alla funktioner i processen: produktion, daglig verksamhet, anskaffning, projektledning, marknadsföring och försäljning. Som du ser går dina produkter genom hela kedjan. 
 • Du jobbar direkt med våra kunder och produktanläggningar världen över och ditt jobb greppar över både teoretisk och praktisk tillämpning av våra produkter.
 • Vi har världsledande R&D-labb i Schaan i Lichtenstein, Kaufering i Tyskland, Shanghai i Kina och Irving i Texas – alla är utrustade med den senaste tekniken för att simulera applikationer och utföra tester.

Se våra R&D-ingenjörsjobb

Programvaruingenjör

 • Som programvaruingenjör hjälper du till att bygga och koda programvarulösningarna som verkligen gör oss unika.
 • Du kommer även att hjälpa våra kunder att använda vår programvara på ett enkelt sätt, så att de kan förstå. Det kan handla om felsökning, ge handledning eller producera användarguider.
 • Det här är mer än bara en teknisk roll. Du måste vara kommunikativ och ha social kompetens. En stor del av jobbet handlar om att översätta ren kod till kundvänliga ingenjörsuttryck.
 • Du har ständig direktkontakt med våra kunder, våra produkt- och marknadsföringsteam, så att du kan se deras behov och hur man ska tolka programvaran för dem. 
 • Du kan se fram emot att jobba med riktigt spännande produkter så som lösningar för att beräkna belastning, ange stresstolerans och armeringsplacering.
 • Du kommer hjälpa till att utveckla testprogram som vi använder i våra R&D-labb och ibland samarbeta med externa forskningsinstitut och universitet.
 • Du kommer att få se produkter som använts i olika generationer – från projekt till projekt, från uppdatering till uppdatering – och se till att alla nya fördelar blir verklighet och används effektivt.  
 • Du har kanske examen i programvaruutveckling, datateknik, datavetenskap, matematik, fysik eller statistik. Vi är särskilt intresserade av din kunskapstörst och din förmåga att översätta teknik för människor som är vana vid att jobba med anteckningsblock eller borrar.   

Se våra programvaruingenjörsjobb