Intervjutips

När vi bjuder in dig till en intervju så är det ett stort ögonblick, även för oss. För det är så vi – och du – kommer fram till ett beslut om våra personligheter passar.

Bästa sättet för oss att visa dig vår personlighet – Hilti-andan om du så vill – är att presentera dig för några av våra medarbetare. Vi kommer därför att avsätta tid för det inför själva intervjun. Det hjälper oss att bekräfta att vi delar samma värderingar och inställning samt att vi kan se oss jobba tillsammans.

Oavsett vilket jobb du söker och oavsett var i världen, kommer din intervju att ta runt en timme. Går den bra så kommer vi att bjuda in dig till en andra intervju och därefter snabbt återkomma med ett personligt svar.

För att du ska känna dig lugn och trygg inför din intervju har vi sammanställt ett par tips från några Hilti-medarbetare som du kanske får möta. Vi hoppas att våra tips är till hjälp för dig, oavsett utgångsläge, om du har jobbat i branschen under flera år eller om du söker ditt första jobb.

Så visar du oss vad du går för

Var dig själv. Vi är här för att träffa den du är, så var inte rädd för att visa det. Vi vill ha människor som passar in i vår kultur och som kan utvecklas här. Det är ingen idé att försöka vara någon annan. I längden hjälper det varken dig eller oss. Så slappna bara av och var dig själv.

Visa prov på passion. Är du passionerad över att bygga en bättre framtid, så vill vi veta det. Låt dig inte hämmas av vett och etikett. Vi vill se din energi, dina känslor och om du är bekant med branschen.

Var nyfiken. Vi vill se medarbetare med kunskapstörst, som vågar utmana och drivs av att förbättra saker och ting – och det gäller även dig. Det är så vi får det bästa ut av dig som hjälper oss att växa som företag och hjälper dig att utveckla din karriär.

Tala öppet. Vi sitter inte och bockar av rutor, så oroa dig inte över att ge ”fel” svar. För något sådant finns inte. Alla har sina olika styrkor och svagheter. Det är din förmåga att känna till dina svagheter och tala om dem som gör dig speciell.

Investera lite tid. Ta dig tid att lära dig mer om vårt företag innan du möter oss. Utöver att visa oss din nyfikenhet är det här din chans att visa ditt intresse för vad vi gör och även de egenskaper som relaterar till våra värderingar.

Föreställ dig att du jobbar hos oss. Vi menar det ganska bokstavligt: föreställ dig att du jobbar med människorna som intervjuar dig. The Hilti Way är en stark sak, så personerna framför dig återspeglar teamen som du kommer att jobba med. Kan du se dig själv jobba med intervjuarna så har du hamnat rätt.

Var transparant. Vi är i en människobransch och för oss handlar det mesta om personlighet. Känner du och vi att våra personligheter matchar, så ser det riktigt bra ut. Tänk därför inte att du måste svara på frågor på ett visst sätt och förbered dig inte med manus. Vi vill se ditt ärliga, spontana och jordnära jag.

Se till att du känner dig bekväm. Många av våra medarbetare kan berätta att de kände sig som hemma direkt när de kom till intervjun hos oss. Om du känner likadant, då säger det en hel del om huruvida du passar in i Hilti. Vad du ser under intervjun är också det du får när du blir en del av vårt företag. Tänk därför mindre på själva jobbet, platsen, lönen och tänk mer på om du tror att du kommer att trivas här. När allt kommer omkring är det nödvändigt att du känner dig glad varje dag som du går till jobbet. Därför är det väldigt viktigt att du känner rätt vibbar.

Förstå våra värderingar. Våra värderingar som rör integritet, mod, teamwork och engagemang är väldigt viktiga för oss – de är kärnan i vår verksamhet. Identifierar du dig med dem så vill vi gärna veta varför och på vilket sätt.

Ge riktiga exempel. Försök dela med dig genuina exempel på hur du har närmat dig och uppnått saker och ting. Vi vill höra vad du har gjort och vad du skulle göra i en viss situation – inte vad som vore rätt att göra, hur ditt företag fungerar eller någon hypotetisk teori. Vi vill bara lära känna personen som sitter mittemot oss.

För i slutänden går intervjun ut på det. Vi ser fram emot att träffa dig. Lycka till!