Studenter och nyutexaminerade

Har du nyligen tagit examen? Pluggar du sista året på universitetet? Eller har du redan kommit ut på arbetsmarknaden men vill ha en mer utmanande och givande roll?

Kanske söker du nya möjligheter utomlands? Jobba med ledningen? De bästa medarbetarna? En händelserik vardag?

Vi vill komma i kontakt med unga välutbildade människor som är dynamiska och energiska, med förutsättningar att bli en del av vårt högpresterande team.

Vår arbetskultur är unik. Vi uppmuntrar dig att ifrågasätta hur saker och ting görs och komma med idéer.

Låter det som du, då kanske Hilti är karriärstarten du söker.

”Jag har ingen säljbakgrund  och när jag gick på jobbmässa ville de flesta företag bara prata med dig om du hade rätt erfarenhet. Hilti hade ett helt öppet sinne. De var mer intresserade av mig än vilket examensämne jag valt.”

Andreas, Project Manager Global logistics

Möjligheter i hela verksamheten

När du börjar på Hilti blir du en del av ett team, där medarbetarna har olika utbildningsbakgrund men delar samma inställning. Vi utbildar dig så att du får en spännande och varierande karriär.

De flesta av våra nyutexaminerade börjar inom Account Management, eftersom det är det bästa och snabbaste sättet att förstå hur vår verksamhet fungerar. Det är också en perfekt plats att visa oss (och dig själv) vad du går för. 

Levererar du konsekvent goda resultat, så ger vi dig alla möjligheter att utveckla din kompetens och bredda din roll.  Är du redo för nya utmaningar, vill du kanske  tillämpa vad du kan på andra affärsområden och flytta till en annan plats i företaget eller någon helt annanstans i världen. 

Nästa steg kanske är marknadsföring eller finans, logistik eller forskning. Du kanske passar som chef, eller kanske för något tekniskt. Vilken väg du än tar, kommer vi att ge dig en hel del ansvar – och utbildningen och stödet du behöver för att forma din egen karriär.

Inte något vanligt säljjobb

Account management på Hilti är konsultativ försäljning på ett högst professionellt sätt. Det handlar om att skapa nya kontakter med intresserade kunder och att bygga relationer med befintliga kunder. De flesta känner redan till, litar på och vill ha våra produkter.

Det är en spännande och praktisk roll där du får jobba med riktigt inspirerande projekt. Bland jobben märks spektakulära skyskrapor, arenor och järnvägar, medan andra handlar om att göra livet bättre för vanliga människor. Många av våra produkter är särskilt utformade för att rädda liv och skydda byggnader mot brand och jordbävning.

 

Inte säker på att säljare är rätt roll för dig? Vi kan försäkra dig om att Hilti inte sysslar med någon traditionell telefonförsäljning. Du kanske överraskar dig själv, för det gör många av våra medarbetare. De börjar kanske sitt första jobb här efter universitetet och tänker att de snart ska ta sig vidare från Account Management, men så vill de gärna stanna kvar eftersom det är en riktigt kul och givande del av vår verksamhet.

En del av våra bästa Account Managers trodde aldrig att de skulle jobba i byggbranschen. De kanske har civilingenjörsexamen eller är företagsekonomer, men det kan även vara examen i historia eller franska. Men deras energi, mod, skarpa intellekt och tävlingsinstinkt gör ändå att de blomstrar i den här rollen. Vi har en utmärkt mix av människor, där framgången beror på teamwork och egen förmåga, oavsett vilken bakgrund du har.

Vi utbildar, utmanar och belönar dig

På Hilti utbildar och utvecklar vi våra medarbetare på ett sätt som vi inte kan se någon annanstans i branschen. Det är belöningen du får för ditt konsekvent hårda arbete och enastående resultat.

Varje medarbetare i vårt team får personlig coachning. Dörren är alltid öppen för dig om du behöver hjälp eller råd. Vi har även en omsorgsfull utvärderingsprocess av våra medarbetare, där vi bedömer alla i företaget och genomför en prestationsbaserad karriärmatchning varje år. Det gör att vi kan matcha talang med möjligheter och utveckla våra medarbetare med olika ansvarsområden, kulturer och marknadsutmaningar. Så breddar vi din kompetens, sporrar dig och öppnar nya dörrar i din karriär.

Det kanske kan låta lite märkligt, men några av våra duktigaste medarbetare har flyttat från Account Management till HR, eller från finans i Hong Kong till marknadsföring i Frankrike.

Med engagemang, teamwork och konsekventa resultat kan du snabbt få en ledande roll inom Hilti. Faktum är att många av våra Account Managers får sitt första chefsjobb när de är 25-30 år gamla och 80 % av våra chefsjobb tillsätts internt. Det är ett bra betyg på hur mycket vi uppskattar våra medarbetare.

Vi ser till att vi är det rätta valet

När du söker jobb på Hilti får du säkert en känsla för stället direkt.

Vi bjuder in dig till intervju, vi betalar för dina resor och vi kommer snabbt tillbaka med uppriktig feedback till dig. 

Som en del av processen för Account Manager-rollen tar vi dig ut på en samåkning för att visa dig hur en vanlig dag kan se ut och vi ger dig gott om tid att möta och prata med teamet. På så vis kan du snabbt se vad våra medarbetare går för och deras hängivenhet för våra kunder.

Sök jobb genom att gå till vår Jobbsida och filtrera din sökning på jobb för studenter och nyutexaminerade. Du kan söka mer än ett jobb åt gången. Om du inte hittar något som passar just nu, är du välkommen att skicka in en öppen ansökan så ser vi vad vi kan göra.