Vårt Globala Management Development-program

Hilti Outperformer: Technical Track 

Har du nyligen tagit din magisterexamen?

Talar du flytande engelska eller något annat språk?

Är du sugen på att jobba och bo utomlands?

Har du drivkraften och lusten att starta en karriär inom globalt ledarskap?

Hilti Outperformer kan vara snabbspåret du söker i din nya karriär.

Vi erbjuder tre olika spår: tekniskt, kommersiellt och logistiskt. På den här sidan ska vi titta på vårt Commercial Track.

 

Verkligt ansvar från dag ett

Hilti Outperformer är ett Global Managent Development-program som inget annat. Under en tvåårsperiod förbereder vi dig på en global ledarskapskärriär genom att placera dig mitt i centrum av våra kundfokuserade affärsmodell och ge dig ansvar från dag ett.

Men du behöver inte vara orolig. Ja, takten är hög och det är en utmaning. Men vi fungerar hela tiden som din coach och mentor, när vi breddar din erfarenhet via en rad olika internationella lednings- och socialt betydelsefulla projekt. Du får även stödet du behöver för att lära dig mer, växa och forma din egen karriär. Utöver en spännande internationell erfarenhet och nya vänner på vägen dit, får du även intyg från topprankade IMD Business School i Lausanne, Schweiz.

”På Hilti känner jag att jag verkligen kan hjälpa mina kunder göra sitt jobb mer effektivt. Jag känner att mitt jobb gör skillnad, i slutänden.”

Matthias, Technical Global Trainee

Därför är du perfekt för programmet

 • Du har nyligen tagit din examen eller på väg att göra det, på magister- eller forskarnivå.
 • Din examen är antagligen som civilingenjör eller inom företagsekonomi, men vi är även intresserade av ämnen som nationalekonomi, statsvetenskap eller internationella studier om du kan visa att du har känsla för affärer.
 • Du är ambitiös och strävar efter en karriär inom globalt ledarskap.
 • Du har spenderat minst tre månader och upp till två år i en professionell miljö, på en praktik- eller lärlingsplats, yrkeserfarenhet eller har nyligen startat din karriär och vill ha möjlighet att prestera väl och utvecklas.
 • Du har skaffat internationell erfarenhet under dina studier eller när du har jobbat.
 • Du är flerspråkig, talar flytande engelska plus ytterligare ett eller två språk. Du behöver kunna språk för att jobba i olika delar av världen.  
 • Du är en mogen och självsäker person, nyfiken och engagerad.
 • Du är en flexibel lagspelare med en kommunikativ och social förmåga.
 • Du tänker globalt, intresserad av kulturellt utbyte och möjligheter att jobba utomlands.

Så ser vårt tekniska spår ut

Hilti Outperformer är ett tvåårigt program. Redan från start jobbar du med kollegor från hela världen och står i kontakt med såväl företagsledningen och din egen personliga mentor. Du sitter i möte med styrelsemedlemmar och går på internationella toppmöten, som en i vårt högpresterande team. Du kommer att få olika roller, lära dig mer om att möta behoven hos våra krävande kunder och bli involverad i högprofilerade affärskritiska uppdrag. Du får även gå ett program vid IMD Business School i Schweiz och delta i livsviktiga sociala projekt.

Vårt tekniska spår är indelat i tre olika arbetsstadier:

 • 15-18 månader i innovations- och utvecklingsavdelningen i en av våra företagsenheter, produktionsanläggningar eller R&D-center. Det förläggs till vårt huvudkontor i Lichtenstein, Tyskland eller Österrike. Du får praktisk erfarenhet av att hantera ett utvecklingsprojekt; det kan handla om att utveckla din egen produkt, vara en del av ett större utvecklingsteam, kvalitetschef eller Lean Production-manager i en produktionsmiljö.
 • 3-6 månader i ett strategiskt projekt vid vårt huvudkontor i Lichtenstein. Du kommer att jobba som en del av ett projektteam i en icke-teknisk roll. Det kan handla om logistik, HR, finans eller marknadsföring.
 • 3 månader i ett strategiskt projekt utanför regionen. Återigen kan det röra sig om logistik, HR, finans eller marknadsföring, men ur ett internationellt perspektiv, med alla olika arbetskulturer och marknadsutmaningar. Kommer du från en utvecklad marknad kommer du att jobba på en tillväxtmarknad och vice versa.
 

Under ditt program förbereder vi dig för en global ledarskapskarriär via ett varierat utbud av fascinerande kurser och evenemang:

 • Leadership Development-program – en mångsidig kunskapsresa med IMD Business School i Lausanne, Schweiz, som är utformat för att utveckla ditt tänkande kring Hilti och din roll som blivande ledare. Det omfattar ett brett program med moduler, som strategiskt tänkande, finans, verkställande och globalt ledarskap och kombinerar utbildning online, i klassrummet och ute på fältet – en del individuellt och en del i grupp – med intyg från IMD.
 • Business Management – individuell utbildning på Hilti. Fokus på beteendeprofiler, individuella styrkor, ledarstil, kommunikativ förmåga och presentationsverktyg.
 • Globalt toppmöte – 4-5 dagar på vårt globala huvudkontor i Lichtenstein. En titt på hur olika globala affärsenheter fungerar, både inviduellt och i samarbete, samt mjuk kompetens som situationsanpassat ledarskap, internationellt teamwork, nätverkande och kultur.
 • Socialt projekt – 7-8 dagar ”bygga en bättre framtid”. Ett praktiskt samhällsprojekt, som vårt senaste husbyggarprojekt i Bosnien. Mellan byggvarven kan du lära dig mer om hur katastrofer som krig, svält och naturkatastrofer kan påverka människor och företagande i en region.

Under hela ditt program kommer du att diskutera din nästa roll och plats med din sponsor och regionala program-manager. På så sätt får du den bästa inblicken och förståelsen av verksamheten.

Så söker du din plats

Ansökningsprocessen skiljer sig åt mellan olika regioner, men i stort sett ser den ut så här:

 • Klicka på ”Sök nu” nedan, så kommer du till vårt ansökningssystem online.
 • Välj spår: kommersiellt, tekniskt eller logistiskt.
 • Välj land. Du måste tala det lokala språket flytande och ha arbetstillstånd i landet.
 • Ladda upp ditt CV och motivationsbrev, helst i pdf-format.
 • Bifoga referenser, som rekommendationsbrev från universitet, praktik eller yrkeserfarenhet.
 • Om vi tycker att du passar för programmet, bjuder vi in dig på en intervjurunda med HR och en chef.
 • Du kommer då att bjudas in till en ”samåkning” för att uppleva en vanlig dag som säljare eller fältingenjör på Hilti.
 • Om det går bra bjuder vi in dig till ett regionalt utvärderingscenter.
 • Under hela vägen kommer vi att vara tydliga och uppriktiga mot dig om hur du klarar dig, så att du alltid vet var vi står.
 • Om allt går vägen är startdatumet för ditt program upp till relevant region och din egen tillgänglighet.

”Hilti Outperformer ger unga drivna personer en unik kombination av styrning och frihet att forma sin egen karriär. Vi ger dig en hel del ansvar redan på ett tidigt stadium, samt möjlighet att uppleva olika kulturer och diskutera nästa steg. Våra globala trainees har också en massa kul. Oavsett om de byggger hus i ett socialt projekt eller åker skidor på helgen skapar de starka band, som en stor internationell familj.”
Kristine, Global Program Manager